Megosztás:
Notifications
Clear all

TÁMOGASD TE IS ADÓD 1+1%-VAL A MAGYAR H. P. LOVECRAFT TÁRSASÁG MUNKÁJÁT, A MAGYARORSZÁGI LOVECRAFTIÁNUS KÖZÖSSÉG FEJLŐDÉSÉT!  Részletes információk ebben a bejegyzésben.

 

FIGYELEM! Új szabályt vezettünk be, frissen regisztrálók első hozzászólását az adminisztrátoroknak kell jóváhagyniuk. Javasoljuk, hogy az első hozzászólásodat a Fórum teszt topicba írd, rövid időn belül jóváhagyjuk.

 

FIGYELEM! A fórum még koránt sem érte el végleges állapotát, vannak még bizonyos funkciók, melyek nem működnek. Folyamatosan dolgozunk azon, hogy ezek is elkészüljenek. FIGYELEM! Az első dolgod az legyen, olvasd el a Moderálási alapelvek és a fórum használata témát, amit elérhetsz ezen a linken.

Különösen fontos, hogy elolvasd el a Regisztráció után "Nickname" megváltoztatása bejegyzést!

Mítosz-kaland IRL, vagy valami hasonló  

  RSS
T.J.
 T.J.
Kultista Nagymester

Egy ideje gondolkodok (és el is kezdtem a kvázi munkát) egy olyan IRL játékon, ami egy hosszabb lefolyású nyomozós kaland (egy év tuti) és nem asztalnál játszódik, vagy valamely online RPG platformon, hanem egyes feladatok megoldásához ki is kell mozdulni és meglátogatni egy-egy helyszínt (könyvtárat, múzeumot stb.).

Az egyes feladatok helyes elvégzésért, vagy megfejtésért járna valamilyen nyeremény, vagy mondjuk pontokat lehet gyűjteni és a végén lenne egy nagy nyeremény egy nyertesnek, vagy mondjuk úgy kalandornak, nyomozónak. A kivitelezés nyilván nem egyszerű, nagyrészt online elérhető információkat kell majd felkutatni és összerakni a megfejtéseket, de mindenképpen lesz olyan feladat, nem is egy, amihez el kell menni valahova, vagy meg kell csinálni valamit.

Biztos, hogy ez lesz a legnehezebb része, de mondjuk ha megyeszékhelyeken el lehet helyezni a nyomokat, az már azért elérhető mindenkinek. Nyilván nem lehet azt, hogy mondjuk csak Budapesten lehet megtalálni egy nyomot, mert az elég nagy kicseszés, és biztos, hogy sokan fel is adnák ez miatt.

Lesz egy vezérszál, egy nyom, egy naplórészlet, egy felbukkanó videófelvétel (ugyebár már most itt beugorhat valami, hogy felbukkant egy videó nem is olyan régen egy bizonyos oldalon) amin el lehet indulni, és fokozatosan derülnek ki a dolgok – mint minden kalandban, kalandmodulban, nem spanyolviasz ez -, a végére pedig összeáll egy teljes történet. Egy rakatni kiegészítő, handout, térkép, megspékelve pár novellával is.

Naná, hogy a Mítoszra fog épülni, de elő akarok, fogok venni olyan részleteket HPL munkásságából, amelyek méltatlanul hanyagolva vannak, és mindenképpen a tervek közt szerepel, hogy lesz egyfajta „játssz és tanulj” érzete is a dolognak.

Mindenképpen várnám az építő jellegű javaslatokat (felesleges, úgy sem fog senkit érdekelni, ma már az emberek nem mozdulnak ki a szobából hozzászólásokkal kíméljük meg egymást), illetve mivel ez hirtelen ötlet szüleménye, ha valakinek, valamikor volt része ilyesmi játékban (nyilván minden szetting játszik), az kérem ossza meg a tapasztalatait. Ha pedig esetleg van valami érdekes link is hozzá információ, tapasztalatszerzéshez, azt külön megköszönném.

(Azért a fórumon van megosztva és nem FB csoportokban, hogy az infók és válaszok egy helyen legyenek, ne öt csoportban szanaszét. És igen, azért is, hogy használjuk a fórumot.)

 

Idéz
Közzétéve : 28/11/2019 7:53 de.
Témacímkék

A mindenit, ez egy baromi jó ötlet! Őszintén szólva még nem is hallottam hasonló játékról, engem rettentő kíváncsivá tettél! Csak egy ötlet: lehetne keverni bele akár egy kis geocachinget ( https://hu.wikipedia.org/wiki/Geocaching ) is (ha eddig még nem merült fel). Ami kérdésként merült fel bennem: meg kell-e találni a nyomok 100%-át ahhoz, hogy összeálljon a kirakós, vagy mondjuk 75-80%-kal is eredményes lehet az ember? Együttműködhetnek-e többen, „nyomozócsapattá” összeállva, akár együtt járva az országot, közösen agyalva a rejtélyen, vagy akár úgy, hogy egy pl. szegedi játékos gyűjtögeti a Csongrád megyei nyomokat, egy budapesti a Pest megyeieket, stb.?

„Semmi sem tölt el nagyobb csodálattal, mint az, ha valami ellene szegül a természet törvényeinek, ha valami megmagyarázhatatlan hirtelen megbolygatja jól berendezett, megszokott kis világunkat.” – H. P. Lovecraft

VálaszIdéz
Közzétéve : 28/11/2019 9:37 de.
T.J.
 T.J.
Kultista Nagymester

@mr-noyes

Még nagyon az elején van a dolog, mondjuk úgy 0,001%-on, tehát még bármi belefér, például a geocaching nagyon jó ötlet. Azt, hogy mennyit kell megfejteni, azt még el kell dönteni, de szerintem 100% lenne a tuti, ha már van egy feladat, akkor legyen az megoldva teljesen.

Akár mg az is lehet, hogy csinálok egy központi honlapot és gyakorlatilag egyetlen nagy csapat lesz országos szinten és akkor már tényleg le lehet fedni teljes Magyarországot a játékkal. Mindenképpen lesznek egyéni feladatok, tehát mondjuk regisztrációhoz van kötve, vagy mondjuk személyre szóló kódsorok, fordítások, és lehetne egy csapatjáték része is. Mindenképpen tervezek nyereményeket, és mondjuk egy 25-30 cm-es Cthulhu vagy Nyarlathotep szobrot nem lehet elosztani, hogy egyik része itt, a másik ott. Valahogy úgy, hogy egyéni a végcél, de mindenképpen kell hozzá csapatjáték (is).

VálaszIdéz
Közzétéve : 28/11/2019 10:46 de.
Megosztás:
Scroll to top