Megosztás:
Notifications
Clear all

TÁMOGASD TE IS ADÓD 1+1%-VAL A MAGYAR H. P. LOVECRAFT TÁRSASÁG MUNKÁJÁT, A MAGYARORSZÁGI LOVECRAFTIÁNUS KÖZÖSSÉG FEJLŐDÉSÉT!  Részletes információk ebben a bejegyzésben.

 

FIGYELEM! Új szabályt vezettünk be, frissen regisztrálók első hozzászólását az adminisztrátoroknak kell jóváhagyniuk. Javasoljuk, hogy az első hozzászólásodat a Fórum teszt topicba írd, rövid időn belül jóváhagyjuk.

 

FIGYELEM! A fórum még koránt sem érte el végleges állapotát, vannak még bizonyos funkciók, melyek nem működnek. Folyamatosan dolgozunk azon, hogy ezek is elkészüljenek. FIGYELEM! Az első dolgod az legyen, olvasd el a Moderálási alapelvek és a fórum használata témát, amit elérhetsz ezen a linken.

Különösen fontos, hogy elolvasd el a Regisztráció után "Nickname" megváltoztatása bejegyzést!

Fate of Cthulhu (Evil Hat Production, 2020)  

  RSS

Január 13-án új, angol nyelvű szerepjáték jelenik meg Fate of Cthulhu címen az Evil Hat Productions kiadásában.

A játék napjainkban játszódik. A Nagy Öregek visszanyúlnak az időn át a jövőből a múltba – vagyis a mi jelenünkbe –, hogy a történéseket maguk számára kedvezően alakítva előkészítsék a végítélet napját. Mindössze maroknyi hős akadályozhatja meg, hogy a csillagok együttállásakor a Nagy Öregek világunkra törjenek: jövőből érkezett időutazók és kortárs hősök, akiknek együtt kell szembenézniük a veszéllyel és megmenteni az emberiséget. Hősiességükért nagy árat fizetnek, mert lassan ők maguk is szörnyetegekké válnak.

A borítógrafika és az időutazós világmegváltó, végítéletodázó történet picit Terminátor-szagúvá teszi, de attól még lehet érdekes lehet.

Ti mit gondoltok a játékról? Ismeritek a játék motorját, a Fate Core Systemet?

A pdf már most beszerezhető a DrivuThruRPG.com oldalán ( https://www.drivethrurpg.com/product/300031/Fate-of-Cthulhu?term=fate+of+cthul ), a nyomtatott könyv rendelhető az Evil Hat Productions oldaláról. ( https://www.evilhat.com/home/fate-of-cthulhu/ )

 

„Semmi sem tölt el nagyobb csodálattal, mint az, ha valami ellene szegül a természet törvényeinek, ha valami megmagyarázhatatlan hirtelen megbolygatja jól berendezett, megszokott kis világunkat.” – H. P. Lovecraft

Idéz
Közzétéve : 10/01/2020 7:17 de.
T.J.
 T.J.
Kultista Nagymester

Nos igen. A borító kétség kívül, ismerős valahonnét. 🙂

Én most ismerkedek a Fate rendszerrel és lehetőségeivel erősebben (ez azt jelenti, hogy évente kb. egy hetet), ezt a rendszert ajánlották, ha az ember egy kész alapra szeretné ráhúzni a saját szerepjáték ötletét. Próbálom összerakni miként tudnám ráhúzni az ötletemet. (Meg a Freeform Universalt ajánlották még alapnak.)

Közzétette:: @mr-noyes

maguk számára kedvezően alakítva előkészítsék a végítélet napját.

Ez a része nekem nem annyira szimpatikus a játék keretének, ez az szándékosság engem mindig kicsit elijeszt, de nyilvánvalóan ha lesz rá lehetőség, ki fogom próbálni ezt is.

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 10/01/2020 9:05 de.

Remélem, még időben szólok...
A Modiphius webshopjában pillanatnyilag jelentős kedvezménnyel vásárolható – sok egyéb mellett – rengeteg Achtung! Cthulhu kiadvány.
https://www.modiphius.net/collections/january-20-sale

„Semmi sem tölt el nagyobb csodálattal, mint az, ha valami ellene szegül a természet törvényeinek, ha valami megmagyarázhatatlan hirtelen megbolygatja jól berendezett, megszokott kis világunkat.” – H. P. Lovecraft

VálaszIdéz
Közzétéve : 18/01/2020 12:02 du.
T.J.
 T.J.
Kultista Nagymester

Azt hiszem a Fate of Cthulhu készítői beleszaladtak a jóba, legalábbis azzal, hogy ha nem tetszik, ne vedd meg:

RPG: Fate Of Cthulhu Calls Out Lovecraft’s Racism

Cthulhu Tabletop Game Won’t Back Down on Calling out Lovecraft’s Racism “Because Well, He Was a Racist Motherf*cker”

Fate of Cthulhu Tabletop Game Sparks Controversy

VálaszIdéz
Közzétéve : 28/01/2020 5:37 de.
Megosztás:
Scroll to top