Megosztás:
Notifications
Clear all

TÁMOGASD TE IS ADÓD 1+1%-VAL A MAGYAR H. P. LOVECRAFT TÁRSASÁG MUNKÁJÁT, A MAGYARORSZÁGI LOVECRAFTIÁNUS KÖZÖSSÉG FEJLŐDÉSÉT!  Részletes információk ebben a bejegyzésben.

 

FIGYELEM! Új szabályt vezettünk be, frissen regisztrálók első hozzászólását az adminisztrátoroknak kell jóváhagyniuk. Javasoljuk, hogy az első hozzászólásodat a Fórum teszt topicba írd, rövid időn belül jóváhagyjuk.

 

FIGYELEM! A fórum még koránt sem érte el végleges állapotát, vannak még bizonyos funkciók, melyek nem működnek. Folyamatosan dolgozunk azon, hogy ezek is elkészüljenek. FIGYELEM! Az első dolgod az legyen, olvasd el a Moderálási alapelvek és a fórum használata témát, amit elérhetsz ezen a linken.

Különösen fontos, hogy elolvasd el a Regisztráció után "Nickname" megváltoztatása bejegyzést!

OHPLT #1 - Beszámolók, vélemények  

  RSS
MHPLT
Nagy Öreg

Az ELTE Online-on jelent meg Márk Nemes részletes beszámolója a találkozóról. Nos, úgy tűnik nem csak mi gondoljuk úgy, hogy a rendezvény beváltotta a hozzá fűzött reményeket, Márk személyében egy előadónk már van a jövő évi találkozóra. Iä! Iä! Budapest fhtagn!

Link:  http://elteonline.hu/kultura/2019/11/01/a-csapologia-alapjai-beszamolo-az-i-orszagos-h-p-lovecraft-talalkozorol

* * * 

Élménybeszámoló az I Országos H P Lovecraft Találkozóról a Cinegore.net horrorportálon. Köszönjük az elismerést, és igen, egy ilyen kezdés után, biztos, hogy lesz folytatás. 

Link:  http://www.cinegore.net/2019/11/01/elmenybeszamolo-i-orszagos-lovecraft-talalkozo

"Never Explain Anything" - H. P. Lovecraft

Idéz
Közzétéve : 04/11/2019 7:57 de.
Témacímkék
gr4ss
Jelölt

Nagy örömmel olvastam ezt a beszámolót. Örülök, hogy külsős ember is úgy látta az eseményt, mint ahogy mi.

VálaszIdéz
Közzétéve : 04/11/2019 6:37 du.
szujo.n
Jelölt

Sajnos csak úgy a rendezvény feléig, délután négyig tudtam jelen lenni, de amit addig tapasztaltam, az megerősíti a cikkben írtakat: rendkívül hangulatos szakmai-félszakmai rendezvény volt, profi szervezéssel és nagyszerű előadásokkal. Sok, engem érdeklő programblokkot sajnos nem tudtam megnézni – elnézést az előadóktól is! Egyszer hátha összejön, hogy végig maradjak.
Minden esetre köszönöm az élményt és gratulálok a sikerhez!

VálaszIdéz
Közzétéve : 06/11/2019 10:53 de.
MHPLT és nemderogatorius kedvelés

Én a rendezvény első feléről és a végéről maradtam le. Magam is meglepődtem, de pont az az előadás „dolgozik” bennem leginkább azóta is, amit – bevallom – előzetesen kevésbé izgalmasnak gondoltam. Ez pedig Nemes Z. Márió előadása volt HPL és a poszthumanizmus kapcsolatáról. A többi, általam látott előadó – Farkas Balázs, Hartyándi Mátyás, Molnár András – előadása is értékes és gondolatébresztő volt, látszott, hogy a felszólalók alaposan és lelkiismeretesen készültek előadásukra. Kíváncsian és izgatottan várom, hogy (újra) elolvashassam / megnézhessem azokat az előadásokat (is), amelyekről lemaradtam!
A szervezés nagyon profi volt, nekem egyedül az alagsori helyiség levegőtlensége okozott némi kellemetlenséget – nagyon örvendetes lenne, ha jövőre sikerülne e tekintetben komfortosabb helyszínt találni a rendezvény számára.
Köszönöm a rendezőknek, a szervezőknek és az előadóknak azt a rengeteg munkát, amit a rendezvény lebonyolításába fektettek! Szép munka, fontos mérföldkő volt a Találkozó a magyar Lovecraft-barátok számára!

„Semmi sem tölt el nagyobb csodálattal, mint az, ha valami ellene szegül a természet törvényeinek, ha valami megmagyarázhatatlan hirtelen megbolygatja jól berendezett, megszokott kis világunkat.” – H. P. Lovecraft

VálaszIdéz
Közzétéve : 06/11/2019 12:35 du.
MHPLT és nemderogatorius kedvelés

Csak megerősíteni tudom az előttem szólók véleményét, nagyszerű volt a találkozó, kiváló volt a szervezés. Voltak persze kisebb negatívumok (pl. a hely ár-érték aránya lehetett volna jobb is), de úgy érzem, ezek messze elmaradtak a pozitívumokkal szemben. Több előadás is kellemes meglepetés volt, és még egy magamfajta zárkózott ember is tartalmas beszélgetésekbe tudott bonyolódni (akár írókkat, előadókkal is). Nem szabad megfeledkezni a csodás művészeti kiállításról és a rengeteg könyvajándékról sem, melyek a kvízverseny után kerültek kiosztásra. Ha emlékezetem nem csal, összesen 9 díjazott volt, akik közül azonban többen már nem várták meg az eredményhirdetést, így elesve a jutalomtól (érdemes tehát a nap végéig kitartani, és koránt sem csupán ezért!).  Ami pedig a résztvevők számát illeti, ha tavaly valaki azt mondta volna, hogy egy Magyarországon elsőízben megrendezett, közösségi szervezésű kulturális rendezvényen 100-200 résztvevő fog megjelenni, biztosan kinevettem volna. Pedig ma már ez szinte magától-értetődőnek hat! Persze kellett ehhez az a rengeteg munka és közösségépítés, amit a szervezők beletettek a rendezvénybe.

Mindent összevetve, remek kis találkozó volt! Már alig várom a következőt, és jó szívvel tudom ajánlani mindenkinek, akit a lovecrafti irodalom kicsit is érdekel.

A hozzászólás módosítva: 10 hónap telt el , nemderogatorius
VálaszIdéz
Közzétéve : 07/11/2019 12:12 de.
MHPLT kedvel

Mivel októberben lemaradtam Kornya Zsolt előadásáról, azóta izgatott kíváncsisággal vártam, hogy felkerüljön a Youtube-ra a műsorról készült felvétel. Tegnap sikerült megnéznem ( https://www.youtube.com/watch?v=SSOrYRJ6A9A ), és nagyon informatívnak találtam. Sok érdekességgel megszórt, tartalmas előadás volt, szívesen hallgattam volna kétszer ennyi ideig is. (Csak zárójelben: annak is nagyon örülnék, ha Zsolttal itt a fórumon lehetne kommunikálni, mert a Delta Vision [azóta megszűnt] fórumán mindig érdeklődve olvastam a hozzászólásait. Van erre némi esély?)
Az előadásról eszembe jutott még egy észrevétel a Találkozóval kapcsolatban. Nagyon jó lenne, ha jövőre több időt kapnának az előadók, és lehetne kötetlen(ebb) kerekasztal-beszélgetés az előadások után, illetve a közönség kérdéseire is jutna (több) idő. Tudom, hogy így is nagy munka volt a rendezés, nehéz lehetett egy napra ennyi előadót és témát szervezni, de én semmiképpen nem bánnám, ha jövőre kétnapos lenne a rendezvény! 🙂 
Apropó: szervezői részről lesz majd valamilyen beszámoló, értékelő cikk? (Kíváncsi lennék, mik voltak a tapasztalataitok, mi ért meglepetésként, miben csalódtatok, mit szeretnétek jövőre másként csinálni, stb...?)

„Semmi sem tölt el nagyobb csodálattal, mint az, ha valami ellene szegül a természet törvényeinek, ha valami megmagyarázhatatlan hirtelen megbolygatja jól berendezett, megszokott kis világunkat.” – H. P. Lovecraft

VálaszIdéz
Közzétéve : 24/11/2019 8:09 de.
T.J.
 T.J.
Kultista Nagymester
Közzétette:: @mr-noyes

Van erre némi esély?

Minden bizonnyal lesz, ez nem rajtunk múlik ugyebár, egy kicsit majd fel kell pörgetnünk fórumot.

Közzétette:: @mr-noyes

Nagyon jó lenne, ha jövőre több időt kapnának az előadók

Az az igazság, hogy vacilláltunk az időbeosztással, mennyi időt kapjanak az előadók, és ez a 40-45 perc is olykor úgy tűnt sok lesz. Zsoltnál maradva, ő mondjuk maradt volna még 2 órát és akkor sem fogyott volna ki a szóból, de azért ez a 40-45 perc megterhelő tud lenni előadónak és hallgatónak egyaránt. A helység szellőzése nem volt a legjobb, estefelé már egy 1,5 órás előadás igencsak zsibbasztó lett volna, egyszerűen nem tudtunk volna figyelni se, mert elfogyott lent az oxigén. Ez az első mindenképpen alkalmas volt arra, hogy tapasztalatot szerezzünk, lássuk mekkora is az igény, illetve, miként tudjuk megoldani a lebonyolítást. Hosszú nap volt ez így, nagyon hosszú, jövőre 1-2 órával rövidebb lesz a nap, némileg kevesebb előadóval és esetleg több idővel, 40 perc + 15 perc mondjuk a kérdésekre.

Közzétette:: @mr-noyes

én semmiképpen nem bánnám, ha jövőre kétnapos lenne a rendezvény!

Miért utálsz te minket?! 😀 Sok volt ez így is, kétnapos rendezvényt biztos, hogy nem rendezünk. Gondolj bele, csomó vidéki van, aki ez miatt utazott fel, azoknak akkor még szállás stb., illetve két napot már nagyon kevés ember tudna ellopni a munkától, családtól egy rendezvényhez, lebonyolítani és megnézni is egyaránt. 2020-ban tervezünk majd évközben kisebb eseményeket, kerekasztal "beszélgetős" esteket, ezeket majd januárban kezdjük el szervezni.

Közzétette:: @mr-noyes

szervezői részről lesz majd valamilyen beszámoló, értékelő cikk?

Igen lesz, de most már megvárjuk, hogy kikerüljön az összes videó, és így majd egy összefoglaló cikkben elérhető lesz minden információ, link, képek stb. December elején meg is lesz kb.

VálaszIdéz
Közzétéve : 25/11/2019 3:35 de.
Mister Noyes és Domos kedvelés
Megosztás:
Scroll to top