Megosztás:
Notifications
Clear all

TÁMOGASD TE IS ADÓD 1+1%-VAL A MAGYAR H. P. LOVECRAFT TÁRSASÁG MUNKÁJÁT, A MAGYARORSZÁGI LOVECRAFTIÁNUS KÖZÖSSÉG FEJLŐDÉSÉT!  Részletes információk ebben a bejegyzésben.

 

FIGYELEM! Új szabályt vezettünk be, frissen regisztrálók első hozzászólását az adminisztrátoroknak kell jóváhagyniuk. Javasoljuk, hogy az első hozzászólásodat a Fórum teszt topicba írd, rövid időn belül jóváhagyjuk.

 

FIGYELEM! A fórum még koránt sem érte el végleges állapotát, vannak még bizonyos funkciók, melyek nem működnek. Folyamatosan dolgozunk azon, hogy ezek is elkészüljenek. FIGYELEM! Az első dolgod az legyen, olvasd el a Moderálási alapelvek és a fórum használata témát, amit elérhetsz ezen a linken.

Különösen fontos, hogy elolvasd el a Regisztráció után "Nickname" megváltoztatása bejegyzést!

2019/11/14  

  RSS
MHPLT
Nagy Öreg

A Beware After Dark!: The Worlds Most Stupendous Tales of Mystery, Horror, Thrills and Terror antológia (szerk.: T. Everett Harré) 1929-es első kiadásának borítója. Ez volt az első keményfedeles könyv, melyben megjelent a The Call of Cthulhu.

* * *

Kijött az HBO 2020-as promó videója, és ugyebár abban van pár minimális jelenet a Lovecraft Country sorozatból is. Azt már egy ideje tudtuk, hogy az Agave Könyvek gondozásában fog megjelenni magyar nyelven a regény, azonban azt nem, hogy mikor. Így hát megkérdeztük a kiadót, Velkei Zoltán mindig jó fej volt a lovecrafti közösséggel, most is rögtön jött a válasz.

A kiadó mindenképpen megvárja a sorozat első részét a könyvvel. Na és, hogy ez pontosan mikor lesz? Ezt bizony még senki nem tudja, ugyanis a HBO sem tudott még konkrétumot mondani mikor indul a sorozat, mindössze annyit, hogy jövőre biztos jön.

Azért majd időnként zaklatjuk Zoliékat. 😉

* * * 

A Falvey Memorial Library egy igazi kincsre tett szert. Ez nem más, mint H. P. Lovecraft csillagászati jegyzetfüzete, melyet 1909 és 1915 között vezetett. Érdekesség, hogy a TENTACLII blog egyik olvasója (Horace Smith) jelezte, hogy a Starry Nights szoftver használatával reprodukálta HPL 1910. május 26-i rajzát a füzetből a Halley-üstökösről – ez az oldal látható a füzetből a linken -, és bár a program nem 100%-os, az üstökös elhelyezkedése és a farok iránya kiválóan illeszkedik a rajzhoz. Lovecraft elég pontos volt.

* * *

Cultistorm - A Lovecraftian Tabletop Game magyar fejlesztésű lovecrafti társasjáték az év eleji Kickstarter kampányával jelentős sikert ért el, bőven túllépték a tervezett célösszeget a kampány során. Nem csak azért izgultunk, hogy sikeres legyen a kampány, mert a Cultistorm játék nagyon jó, hanem mert a csapat felajánlotta, hogy támogatni fogja az egyesületet siker esetén. Ez meg is történt, a Cultistorm jelentős összeggel támogatta az I. Országos H. P. Lovecraft Találkozót.

Most pedig elindult az Indiegogo kampány, melyből még 20 nap hátra van, ha esetleg lemaradtál volna róla az év elején, ráadásul van pár olyan dolog ebben a kampányban, ami az eredetiben nem volt benne.

* * *

 

"Never Explain Anything" - H. P. Lovecraft

Idéz
Közzétéve : 16/11/2019 10:16 de.
Vidra
Beavatott

Micsoda illusztráció!

- Vidra

VálaszIdéz
Közzétéve : 15/01/2020 11:54 de.
Megosztás:
Scroll to top