Megosztás:

TÁMOGASD TE IS ADÓD 1+1%-VAL A MAGYAR H. P. LOVECRAFT TÁRSASÁG MUNKÁJÁT, A MAGYARORSZÁGI LOVECRAFTIÁNUS KÖZÖSSÉG FEJLŐDÉSÉT!  Részletes információk ebben a bejegyzésben.

 

FIGYELEM! A fórum még koránt sem érte el végleges állapotát, vannak még bizonyos funkciók, melyek nem működnek. Folyamatosan dolgozunk azon, hogy ezek is elkészüljenek. FIGYELEM! Az első dolgod az legyen, olvasd el a Moderálási alapelvek és a fórum használata témát, amit elérhetsz ezen a linken.

Különösen fontos, hogy elolvasd el a Regisztráció után "Nickname" megváltoztatása bejegyzést!

Locke & Key  

  RSS
Claydemon
Jelölt

Én most olvasom, gondoltam nyitok egy topikot neki. Most a második kötet közepén járok, sztem gyorsan ledarálom a harmadik könyvet is. A sztori érdekes, tetszik ahogy szép lassan adagolva derülnek ki benne a múlt történései na és a rejtélyek. 

Nem mernék plágiumot mondani, de az első kötet után furán ismerősnek hatott benne néhány ötlet. Aztán be is ugrott a 2006-os The lost room c. sorozat. Ott nem kulcsok hanem mindenféle tárgyak voltak a varázseszközök, de a sztori ott is ezek körül forgott, illetve abban is volt egy kulcs amivel bárhova el lehetett jutni. Hmm... Sajnos az a sorozat nem igazán tudott kiteljesedni, mert elég hamar lelőtték. (a történetet  azért asszem lekerekítették a végére, de a rejtélyekre nem kaptunk választ, illetve az alpötlet sem tudott kiteljesedni. )  Ez egyébként azért is érdekes, mert Joe Hill képregényét a Fox és a Hulu is meg akarta filmesíteni, de aztán egy-egy pilot után mindkétszer elkallódott a dolog. Most 2020 februárjában viszont jön a Netflixes sorozat, szóval egy évadot már biztos látni fogunk!

Idéz
Közzétéve : 26/12/2019 10:24 du.
Vidra
Beavatott

Engem felcsigázott a trailer!

https://www.youtube.com/watch?v=veOQeh--KuQ

A képregénysorozatot én végig olvastam, nekem nagyon hullámzó volt a színvonal, bár rendkívül sajnáltam, hogy véget ért. Remélem a FUMAX kiadja a spinoff köteteket is. Egyébként a magyar kiadás, gyönyörűen néz ki. Ami igazán zavart, az a rajzstílusban egy dolog: minden szereplőnek, még a felnőtteknek is, olyan gyermeteg szemei vannak. Úgy tudom, a rajzoló is fejlődött a sorozat közben, és érzékeltetni akarták, hogy a karakterek öregednek, de a szemeket nem tudom megbocsátani. Illetve az utolsó kötet egyik történetében van egy fájdalmasan hebehurgya megoldás, a bonyodalom indítására.

Időközben a sorozat is elkezdődött! Én az első két-három részt már meg is néztem! Alapvetően nem rossz, de van benne 1-2 fájó momentum: pld. nem Lovecraftban játszódik a sztori, így kitudja mennyi marad meg a homázsból, aminek többek között szánódott.

A hozzászólás módosítva: 2 hónap telt el , Vidra

- Vidra

VálaszIdéz
Közzétéve : 28/01/2020 3:44 du.
Megosztás:
Scroll to top

Kérem Bejelentkezés vagy Regisztráció