Gou Tanabe Árnyék a...
 
Megosztás:

TÁMOGASD TE IS ADÓD 1+1%-VAL A MAGYAR H. P. LOVECRAFT TÁRSASÁG MUNKÁJÁT, A MAGYARORSZÁGI LOVECRAFTIÁNUS KÖZÖSSÉG FEJLŐDÉSÉT!  Részletes információk ebben a bejegyzésben.

 

FIGYELEM! A fórum még koránt sem érte el végleges állapotát, vannak még bizonyos funkciók, melyek nem működnek. Folyamatosan dolgozunk azon, hogy ezek is elkészüljenek. FIGYELEM! Az első dolgod az legyen, olvasd el a Moderálási alapelvek és a fórum használata témát, amit elérhetsz ezen a linken.

Különösen fontos, hogy elolvasd el a Regisztráció után "Nickname" megváltoztatása bejegyzést!

Gou Tanabe Árnyék az időn túlról képregénye díjat nyert  

  RSS
T.J.
 T.J.
Kultista Nagymester

Gou Tanabe Lovecraft „Árnyék az időn túlról” novellájából készített mangája bekerült a Fauve d'Angoulême - Prix du Public France Télévisions díj döntőjébe. A döntősöket a nagy presztízsű angoulemi nemzetközi képregény fesztivál újságírókból és a francia televízió irodalmi szakértőiből álló zsűrije választotta ki. Maga a díjat február 1-én kerül átadásra.

Nem az „Árnyak az időn túlról” Gou Tanabe első lovecrafti ihletésű, francia nyelven kiadott műve. A Ki-oon kiadónál megjelent már „Az őrület hegyei” első kötete, a második rész pedig idén márciusban érkezik.

Idéz
Közzétéve : 17/01/2020 9:45 de.
SorgUR kedvel
SorgUR
Jelölt

Kis kiegészítés Tanabe Gou mester angol nyelven is elérhető Lovecraft-adaptációs munkásságához:

  • H.P. Lovecraft’s The Outsider and Other Stories (Outsider / アウトサイダー) [2007]
  • H.P. Lovecraft’s The Hound and Other Stories (Maken Lovecraft Kessakushuu /魔犬 ラヴクラフト傑作集) [2014]
  • H.P. Lovecraft’s The Colour Out of Space (Isekai no Shikisai Lovecraft Kessakushuu / 異世界の色彩 ラヴクラフト傑作集) [2015]
  • H.P. Lovecraft’s The Haunter of the Dark (Yami ni Hau Mono Lovecraft Kessakushuu / 闇に這う者ラヴクラフト傑作集) [2016]
  • H.P. Lovecraft’s At the Mountains of Madness (Kyouki no Sanmyaku Nite Lovecraft Kessakushuu / 狂気の山脈にて ラヴクラフト傑作集) [2016]
  • H.P. Lovecraft’s The Shadow out of Time (Toki wo Koeru Kage / 時を超える影) [2018]
  • H.P. Lovecraft’s The Call of Cthulhu (Cthulhu no Yobigoe Lovecraft Kessakushuu / クトゥルフの呼び声 ラヴクラフト傑作集) [2019]
VálaszIdéz
Közzétéve : 18/01/2020 7:41 de.
Vidra kedvel
Vidra
Beavatott

Rákerestem Tanabe Gou munkáira, eléggé erős vizuális élmény.

- Vidra

VálaszIdéz
Közzétéve : 28/01/2020 2:18 du.
SorgUR kedvel
SorgUR
Jelölt

@vidra

Nos, igen, a mangában – a képregénnyel ellentétben – nincsenek színek, így még inkább redukált kifejezőkészlettel dolgozik. Tanabe mester ügyesen úgy próbálja ellensúlyozni ezt, hogy részletgazdagabb, kidolgozottabb, koncentráltabb látványvilágot vonultat fel, illetve kihasználja a megmaradt „színekből” létrehozható árnyalatok nyújtotta lehetőségeket, nagy hangsúlyt fektetve a kontrasztra. Jó kezekben ez már önmagában is elég ahhoz, hogy a vizuális élmény furcsaként, bizonytalanként, sőt idegenként hasson ott, ahol arra szükség van. (Érdekes, mennyivel merészebben teszi ezt, mint az ugyancsak lovecrafti ihletésű mangaka, Itō Junji!)

Mindent összevetve, a jelenséget talán a régi fekete-fehér némafilmek (Das Cabinet des Dr. Caligari, Nosferatu – eine Symphonie des Grauens, Metropolis, stb.) esetéhez lehet hasonlítani. Bizonyára nem véletlen, hogy anno a H. P. Lovecraft Historical Society is úgy döntött, erre a zsánerre hajazva valósítja meg a Call of Cthulhu, majd a kevésbé jól sikeredett The Whisperer in Darkness c. filmadaptációit.

A hozzászólás módosítva: 2 hónap telt el , SorgUR
VálaszIdéz
Közzétéve : 28/01/2020 3:58 du.
Megosztás:
Scroll to top

Kérem Bejelentkezés vagy Regisztráció