Megosztás:
Notifications
Clear all

TÁMOGASD TE IS ADÓD 1+1%-VAL A MAGYAR H. P. LOVECRAFT TÁRSASÁG MUNKÁJÁT, A MAGYARORSZÁGI LOVECRAFTIÁNUS KÖZÖSSÉG FEJLŐDÉSÉT!  Részletes információk ebben a bejegyzésben.

 

FIGYELEM! Új szabályt vezettünk be, frissen regisztrálók első hozzászólását az adminisztrátoroknak kell jóváhagyniuk. Javasoljuk, hogy az első hozzászólásodat a Fórum teszt topicba írd, rövid időn belül jóváhagyjuk.

 

FIGYELEM! A fórum még koránt sem érte el végleges állapotát, vannak még bizonyos funkciók, melyek nem működnek. Folyamatosan dolgozunk azon, hogy ezek is elkészüljenek. FIGYELEM! Az első dolgod az legyen, olvasd el a Moderálási alapelvek és a fórum használata témát, amit elérhetsz ezen a linken.

Különösen fontos, hogy elolvasd el a Regisztráció után "Nickname" megváltoztatása bejegyzést!

Június 15. - The Cats of Ulthar / Ulthar macskái (Lovecraft megírja a novellát)  

  RSS
T.J.
 T.J.
Kultista Nagymester

Kép eredetije itt.

Lovecraft végtelen macskaszeretetének legfontosabb fikciós manifesztációja - egyik legünnepeltebb novellája - 1920. június 15-én íródott, és a „dunsaniánus” történetek körét gyarapítja, és Lovecraft személyes kedvencei közé tartozott. A mindössze tíz bekezdésnyi novella a címbeli városka különös rendeletének eredetét mutatja be: egy gonosz, idős, állatkínzó házaspárt utoléri a természetfeletti bosszú, amikor az Ultharon áthaladó, misztikus képességekkel bíró gyermek, Menes fekete macskája feltételezhetően az ő ténykedésük miatt eltűnik. Az Ulthar macskái alapötlete 1920 májusában már bizonyosan megformálódott a szerzőben. Elképzelhető, hogy Menes fekete macskája utalás Lovecraft hőn szeretett háziállatára, Nigger-Manre, akinek 1904-ben veszett nyoma.

Idéz
Közzétéve : 15/06/2020 5:12 de.
Témacímkék
Megosztás:
Scroll to top