Megosztás:

TÁMOGASD TE IS ADÓD 1+1%-VAL A MAGYAR H. P. LOVECRAFT TÁRSASÁG MUNKÁJÁT, A MAGYARORSZÁGI LOVECRAFTIÁNUS KÖZÖSSÉG FEJLŐDÉSÉT!  Részletes információk ebben a bejegyzésben.

 

FIGYELEM! A fórum még koránt sem érte el végleges állapotát, vannak még bizonyos funkciók, melyek nem működnek. Folyamatosan dolgozunk azon, hogy ezek is elkészüljenek. FIGYELEM! Az első dolgod az legyen, olvasd el a Moderálási alapelvek és a fórum használata témát, amit elérhetsz ezen a linken.

Különösen fontos, hogy elolvasd el a Regisztráció után "Nickname" megváltoztatása bejegyzést!

Január 28. - The Terrible Old Man / A szörnyű öregember  

  RSS
T.J.
 T.J.
Kultista Nagymester

Lovecraft 1920. január 28-án vetette papírra fikciós termésének legrövidebb darabját, A Szörnyű Öregembert. Ez a Lovecrafttól szokatlanul könnyed hangvételű rémtörténet először nevesíti Kingsport városát, amelyet az író csak később kapcsol össze Marbleheaddel. A novella hasonlóságot mutat Lord Dunsany A Csodák Könyve (The Book of Wonder) című könyvének néhány írásával, mindenekelőtt A három művelt férfi valószínű kalandjával (The Probable Adventure of the Three Literary Men) emellett találhatók benne analóg motívumok Ambrose Bierce A vén Eckertnél (At Old Man Eckert’s), valamint Kalózok Rejteke (The Isle of Pines) című novelláival is, a történet morbid humora inkább az utóbbi szerzőt idézi. A Szörnyű Öregember a The Tryout című amatőr lapban jelent meg először 1921 júliusában.

Illusztráció: Noah Meihoff

Idéz
Közzétéve : 28/01/2020 5:00 de.
Vidra kedvel
Megosztás:
Scroll to top

Kérem Bejelentkezés vagy Regisztráció