Megosztás:
Notifications
Clear all

TÁMOGASD TE IS ADÓD 1+1%-VAL A MAGYAR H. P. LOVECRAFT TÁRSASÁG MUNKÁJÁT, A MAGYARORSZÁGI LOVECRAFTIÁNUS KÖZÖSSÉG FEJLŐDÉSÉT!  Részletes információk ebben a bejegyzésben.

 

FIGYELEM! Új szabályt vezettünk be, frissen regisztrálók első hozzászólását az adminisztrátoroknak kell jóváhagyniuk. Javasoljuk, hogy az első hozzászólásodat a Fórum teszt topicba írd, rövid időn belül jóváhagyjuk.

 

FIGYELEM! A fórum még koránt sem érte el végleges állapotát, vannak még bizonyos funkciók, melyek nem működnek. Folyamatosan dolgozunk azon, hogy ezek is elkészüljenek. FIGYELEM! Az első dolgod az legyen, olvasd el a Moderálási alapelvek és a fórum használata témát, amit elérhetsz ezen a linken.

Különösen fontos, hogy elolvasd el a Regisztráció után "Nickname" megváltoztatása bejegyzést!

H. P. Lovecraft és a weird irodalom a képzőművészetben  

  RSS
Mortii
Jelölt

Ahogy Lovecrafra hatással voltak Doré vagy Fuseli alkotásai, Lovecraft, és más weird írók művei is hatással vannak a képző- zene- és egyéb művészetekre. Itt a fenti példából kiindulva a képzőművészeket veszem célba, pontosabban röviden bemutatnék két kortárs festőművészt. Kezdjük is!

 

Santiago Caruso

"Szimbolista és szürreális művész, avantgárd koncepcióval, ám művészete a tizenkilencedik század esztétikájából gyökerezik." Kezdi bemutatkozását a facebook oldalán.

Caruso 1982-ben született Buenos Airestől nem messze, Quilmes-ben. Műveit a fantasztikus irodalom és költészet ihleti, ennek eredményeképp több illusztrációs könyvet is megjelentetett.
Illusztrál Lovecraft, Chambers, Bierce, King, Verne, és Brontë művekhez is!

Műveit az alábbi csatornákon tudjátok megtekinteni:

https://www.facebook.com/SantiagoCarusoArtist/

https://www.instagram.com/santiagocaruso.art/?hl=hu

http://santiagocaruso.com.ar/

 

 

 

 

Daniele Serra

 

A weird és horror irodalom és fimek inspirálják művészetét, leginkább Lovecraft, William H. Hodgson valamint Ridley Scott filmjei, japán horror filmek és Clive Barker művei. Horror iránti rajongása még festő karrierje előtt kezdődött, ami komolyan fejlesztette egyéni stílusát. 

Illusztrátor és képregény rajzoló karrierje során több kiadványon is dolgozott, könyvborítók, illusztrált könyvek képregények jegyzik az olasz művész keze nyomát.

Műveit az alábbi csatornákon tudjátok megtekinteni:

https://www.facebook.com/daniele.serra.art /

https://www.instagram.com/daniele_serra_art/?hl=hu

https://www.danieleserra.com/

 

 

Szerkesztve: 2 hónap telt el 2 alkalommal - Mortii

Mortii

Idéz
Közzétéve : 24/03/2020 1:09 du.
T.J. kedvel
T.J.
 T.J.
Kultista Nagymester

Santiago Caruso az egyik, ha nem a kedvenc művészem, A Dunwich Horror illusztrációi egyenesen zseniálisak. Nagyon jó topic.  Javaslom a listára még Loïc Muzy-t os, ő CoC szerepjáték francia kiadásait szokta illusztrálni, egészen elrugaszkodott, a megszokottól eltérő az ábrázolásmódja.

u.i.: beraktam egy kezdőképet a hozzászólásodhoz (csak simán bemásoltam a kép eredeti url linkjét), így megosztásnál majd mutat egy előképet. Tudsz betenni képeket - mondjuk egyet minden művészhez, elég annyi ha keresel egy képet a neten, megnézed a forráslinket és azt bemásolod. Segítek ha elakadsz esetleg.

VálaszIdéz
Közzétéve : 25/03/2020 6:45 de.
Mortii kedvel
T.J.
 T.J.
Kultista Nagymester

@Mortii illetva a TBA-n volt egy galériasorozat, egészen sok művésszel és rengeteg alkotással, minden művészhez van bió és egy csomó link. . Itt elérhető: https://www.theblackaether.com/category/popkult/galeria/

Ezt érdemes esetleg átnézni (ha van időd és kedved) és a topicindító bejegyzésedet frissíteni az eredeti szisztémád szerint. Válogatni jó a TBA listája. Nagyon szuper lenen egy ilyen gyűjtő topic.

VálaszIdéz
Közzétéve : 25/03/2020 6:52 de.
Mortii kedvel
Mortii
Jelölt

@tj

Köszi a tippeket! Pofozok még rajta 🙂

Mortii

VálaszIdéz
Közzétéve : 25/03/2020 8:42 de.
Megosztás:
Scroll to top