Moderálási alapelve...
 
Megosztás:
Notifications
Clear all

TÁMOGASD TE IS ADÓD 1+1%-VAL A MAGYAR H. P. LOVECRAFT TÁRSASÁG MUNKÁJÁT, A MAGYARORSZÁGI LOVECRAFTIÁNUS KÖZÖSSÉG FEJLŐDÉSÉT!  Részletes információk ebben a bejegyzésben.

 

FIGYELEM! Új szabályt vezettünk be, frissen regisztrálók első hozzászólását az adminisztrátoroknak kell jóváhagyniuk. Javasoljuk, hogy az első hozzászólásodat a Fórum teszt topicba írd, rövid időn belül jóváhagyjuk.

 

FIGYELEM! A fórum még koránt sem érte el végleges állapotát, vannak még bizonyos funkciók, melyek nem működnek. Folyamatosan dolgozunk azon, hogy ezek is elkészüljenek. FIGYELEM! Az első dolgod az legyen, olvasd el a Moderálási alapelvek és a fórum használata témát, amit elérhetsz ezen a linken.

Különösen fontos, hogy elolvasd el a Regisztráció után "Nickname" megváltoztatása bejegyzést!

[Lezárva] Moderálási alapelveink  

  RSS
MHPLT
Nagy Öreg

A fórum használatára különösen figyelünk. Alapelvünk a szólásszabadság, de csak abban az esetben, ha ez nem sért másokat. Hiszünk abban, hogy az MHPLT fórum lehet egy olyan online közösségi tér, ahol mindenki alapvetőnek tartja a kulturált megnyilvánulásokat, és a fórum tagjai iránti kölcsönös tiszteletet.

Tisztelet! Önkontrol! Kulturáltság!

Az MHPLT Fórum azért jött létre, hogy együtt építsük közösségünket, azért, hogy segítsük a közösség tagjait, illetve leendő tagjait. Törekedj arra, hogy lehetőségeidhez mérten a legjobb tudásod szerint tedd ezt, természetesen mi is erre törekszünk, hiszen ez alapelvünk.

Soha ne felejtsd el, hogy Magyarország egyetlen aktív H. P. Lovecraft örökségével, munkásságával foglalkozó fórumon jársz. Ha szándékosan nem tartod be a szabályokat, azzal azt fogod elérni, hogy ki leszel tiltva a fórumról, a Facebook oldalról és a jelenleg még működő Facebook csoportból is. Érdemes feltenni a kérdést, hogy megéri-e?

Mi, a fórum szerkesztői, adminisztrátorai, moderátorai munkánkat szabadidőnkben, család és munka mellett végezzük. Minden egyes percet, melyet azzal töltünk, hogy megoldjunk egy problémát, fejlesszük a közösségi teret, munkánktól, családunktól lopunk el. Próbálunk minden kérdésre, kérésre reagálni, megteszünk mindent, hogy a fórum használata problémamentes legyen. Azonban nem vagyunk közjóléti intézmény, a fórum használata nem alanyi jog! Éppen ezért ne követelőzz, és ne várd el, hogy a fórumot a te egyéni érdekeid, igényeid szerint fogjuk működtetni, vagy átalakítani. Természetesen minden építő jellegű kritikát szívesen fogadunk, és ha van egy ötleted, javaslatod, akkor oszd meg velünk. Ha jó, és a fórum, a közösség javát szolgálja, akkor megvalósítjuk és meg is köszönjük.

Nem toleráljuk az indokolatlan káromkodást és ocsmány megnyilvánulásokat. Nem, nem vagyunk álszentek, mi is tudunk 27 percen keresztül folyamatosan káromkodni, de mégsem tesszük. Éppen ezért ne tedd te se. Ha a környezetedben ez elfogadott és úgy véled a modern kommunikáció szerves része, akkor gondold úgy, hogy ez egy ódivatú fórum, ahol a „faszgecipicsakurvaanyádfaszomtelevanrohadtköcsögbuziszarevőtetű” jellegű indokolatlan megnyilvánulásoknak nincs helye. Természetesen senki hozzászólását nem fogjuk törölni egy pont odaillő, vagy éppenséggel ártatlan bazdmegért, sőt egyéb elszólásokért sem, de az indokolatlan használatot szankcionáljuk.

Előre szólunk, hogy az ingerküszöb alacsony. A trollkodást, szándékos vitakeltést, és az arra történt reakciókat megtoroljuk. A politika, és politikai jellegű képek, videók, bejegyzések különösen tiltottak. Minden ilyen jellegű és tartalmú hozzászólás törölve lesz a hozzászólás írója pedig ki lesz tiltva az fórumról.

Ha jelenteni szeretnél egy hozzászólást vagy témát kifogásolható tartalma miatt, küldj üzenetet az Adminisztrátornak.

 • Fenntartjuk a jogot, hogy az olyan hozzászólásokat, melyek szembemennek a fórum moderálási alapelveivel, előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük, a felhasználót pedig kitiltsuk az oldalról!
 • Ne személyeskedj, ne légy agresszív, ne zaklass másokat! Ne tegyél gyűlölködő megjegyzéseket senki nemére, vallására, etnikumára, fizikumára, szexualitására. Semmijére se. Ne posztolj semmilyen gyűlöletkeltő tartalmat, legyen az kép, videó vagy szöveg!
 • Ne ossz meg olyan tartalmat, mely fórumtársad személyiségi jogait sértheti. Ne idézz a leveléből, ne ossz meg képernyőmentést privát üzenetéről – amikor már elérhető lesz a privát chat -, ne ossz meg róla képeket a kifejezett engedélye nélkül. Ha erről tudomást szerzel, jelentsd az Adminisztrátoroknak.
 • Ha bármelyik fórumtag megsérti személyiségi jogaidat, támadólag lép fel veled szemben, fenyeget, zaklatás áldozatává válsz, azonnal jelentsd az Adminsztrátoroknak. Állampolgári kötelességed, hogy jelentsd, ha tudomást szerzel ilyesmiről, mi pedig megtesszük a szükséges jogi lépéseket.
 • Ne káromkodj, ne beszélj indokolatlanul undorító, ordenáré módon, jól megvagyunk ezek nélkül is.
 • Tilos a politika! Politikai jellegű, politikához köthető képek, videók, bejegyzések, vagy bármilyen tartalom megosztása szigorúan tilos!
 • „Google a barátod.” Tudjuk, azonban ezzel nem segítesz. Ha ennél többet nem tudsz hozzászólni a témához, vagy válaszolni a feltett kérdésre, akkor inkább ne is írj semmit.
 • Ne rúgd fel a fórum struktúráját. Figyelj arra, hogy a megfelelő helyen nyiss új témát.
 • Mielőtt hozzászólsz egy témához, olvasd el az előzményeket, nagyon könnyen előfordulhat, hogy a kérdésedre megtalálod a választ a hozzászólások közt.
 • Ne posztolj semmilyen illegális dolgot! A warez szigorúan tilos! Ne ossz meg torrent fájlokat, FTP eléréseket, ne tölts fel beszkennelt magazinokat, könyveket stb. Természetesen ez nem vonatkozik a szabad felhasználású anyagokra.
 • Ne posztolj semmilyen erőszakos képet, szöveget vagy videót! Ne posztolj semmi olyat, amin megvernek, megkínoznak, megölnek valakit.
 • Ne posztolj pornót, szexképet, vagy videót! Rajzolt képet, vagy animációt se!
 • Ne adj meg másról olyan információt, ami alapján őket azonosítani lehetne! Például lehet, hogy te tudod, hogy ki rejtőzik, az „XYZ32_7” nicknév mögött, de ne írd le annak a személynek a nevét, vagy bármilyen adatát.
 • Ne adj meg másokról vagy magadról bizalmas információt, amivel valaki visszaélhet! Semmiképpen ne írd le, hogy te milyen jelszót szoktál használni, vagy akár az emailedet se add meg nyilvánosan.
 • Ne posztolj semmi olyat, ami kárt tehet más számítógépében! Ne rakj be félrevezető, vírusos oldalra mutató linket, vagy képet.
 • Ne vezess félre senkit azzal, hogy más embernek adod ki magad, mint aki vagy!
 • Ne használj 2MB-nál nagyobb képeket, csatolmányokat. Ha gif, ha nem gif, ne legyen nagyobb 2 MB-nál.
 • Ne posztolj semmi olyat, ami más tulajdona, vagy más okból nincs jogod használni.
 • Ne spamelj! Ne küldd be ugyanazt a hozzászólást többször egymás után, se egy, se több különböző cikk alatt!
 • Ne reklámozz ide nem illő dolgokat. Ne tegyél linket szerencsejátékos oldal akciójára vagy a saját természetgyógyászati oldaladra.
 • Tilos a fórum tartalmát kereskedelmi célokra felhasználni. Ha idézni szeretnél egy hozzászólást, előtte kérj engedélyt a hozzászólás írójától.

Röviden és tömören. Ha nem tudsz kulturáltan fórumozni, csak azért jöttél, hogy zaklasd a közösséget, hogy trollkodj, ne is regisztrálj, mert nagyon hamar lecsap a BanHammer és ott talál el, ahol a legjobban fáj!

"Never Explain Anything" - H. P. Lovecraft

Közzétéve : 02/11/2019 8:54 du.
Megosztás:
Scroll to top