Lovecraft Country (...
 
Megosztás:
Notifications
Clear all

TÁMOGASD TE IS ADÓD 1+1%-VAL A MAGYAR H. P. LOVECRAFT TÁRSASÁG MUNKÁJÁT, A MAGYARORSZÁGI LOVECRAFTIÁNUS KÖZÖSSÉG FEJLŐDÉSÉT!  Részletes információk ebben a bejegyzésben.

 

FIGYELEM! Új szabályt vezettünk be, frissen regisztrálók első hozzászólását az adminisztrátoroknak kell jóváhagyniuk. Javasoljuk, hogy az első hozzászólásodat a Fórum teszt topicba írd, rövid időn belül jóváhagyjuk.

 

FIGYELEM! A fórum még koránt sem érte el végleges állapotát, vannak még bizonyos funkciók, melyek nem működnek. Folyamatosan dolgozunk azon, hogy ezek is elkészüljenek. FIGYELEM! Az első dolgod az legyen, olvasd el a Moderálási alapelvek és a fórum használata témát, amit elérhetsz ezen a linken.

Különösen fontos, hogy elolvasd el a Regisztráció után "Nickname" megváltoztatása bejegyzést!

Lovecraft Country (2020)  

  RSS
MHPLT
Nagy Öreg

2016. február 16-án jelent meg Matt Ruff Lovecraft Country című regénye, melyet egy csomó díjra jelöltek is (Locus Award Nominee for Best Horror Novel (2017)World Fantasy Award Nominee for Novel (2017)Endeavour Award (2017)Goodreads Choice Award Nominee for Horror (2016)) az HBO pedig 2017-ben lecsapott a könyvre és bejelentette, hogy sorozat fognak készíteni belőle.

Az első infók 2019-es indulásról szóltak, azonban ez változott, az HBO a 2019. november 3-án  közzétett, a 2020-as promó videójában mutatta meg az első képeket a sorozatból. Tehát a sorozat 2020-ban fog érkezni. Túl sokat nem mutat a videó, de hamarosan biztos érkeznek majd bővebb infók is.

Az regény még nem jelent meg magyar nyelven, azonban az Agave Könyvek már 2018 decemberében bejelentette, hogy ő fogják kiadni itthon a könyvet. Azonban erre még várni kell, ugyanis a blogbejegyzésben ez szerepelt:

"E sorok írásakor van rá némi esély, hogy tavasszal még egy új szerzőt be tudunk majd mutatni nektek: úgy döntöttünk, hogy bevárjuk az HBO sorozatával Matt Ruffot, akinek a Lovecraft földjén (Lovecraft Country) című, igen zseniális művét adaptálja egy komoly csapat, többek közt Jordan Peele-lel és J.J. Abramsszel a soraik közt. Viszont ne csak Lovecraft-rajongók tegyenek próbát vele! A Lovecraft földjén időn és téren átívelő, varázslattal, hatalommal, reménnyel és szabadsággal játszadozó, elsöprő erejű kaleidoszkópja két fekete család egymástól sokban különböző tagjain keresztül rajzolja meg a rasszizmus portréját, annak máig kísértő, szörnyűséges hatásait. Ezt a könyvet is jelölték a megjelenése után a World Fantasy-díjra, és szerintünk a különlegességét jól mutatja, hogy Christopher Moore-tól egészen Neal Stephensonig sok nagy szerző írt hozzá méltatást, ráadásul a prózájában nem egyszer megvillan Gaiman és Bradbury hatása. Egyelőre a sorozat valamikor a tavasz végén / nyár elején várható – de még tényleg bármi lehet –, ahhoz fogjuk igazítani a megjelenést."

Tehát egyelőre még várnunk kell a magyar megjelenésre és a filmre is egyaránt.

"Never Explain Anything" - H. P. Lovecraft

Idéz
Közzétéve : 13/11/2019 7:57 de.
Témacímkék

Megmondom őszintén az a könyv, aminek a címében az olvasó arcába tolják Lovecraft nevét, óriási hátránnyal indul nálam. Előzetes információk nélkül könyvesboltban megpillantva rögtön a „bottal se piszkálnám meg” kategóriába kerülne. Ráadásul ismerve a saját korszerűtlen ízlésemet, számomra a díjak sokasága sem teszi vonzóbbá a regényt. Ennek ellenére talán kap majd tőlem egy esélyt.
A mai sorozatok engem szinte tökéletesen hidegen hagynak, így azt viszont egészen biztosan kihagyom.

„Semmi sem tölt el nagyobb csodálattal, mint az, ha valami ellene szegül a természet törvényeinek, ha valami megmagyarázhatatlan hirtelen megbolygatja jól berendezett, megszokott kis világunkat.” – H. P. Lovecraft

VálaszIdéz
Közzétéve : 13/11/2019 8:59 de.
Vidra
Beavatott

Engem az alkotógárdából Jordan Peele neve eléggé meggyőzött, ő írta és rendezte az elmúlt két év legérdekesebb horrorjait a Get Out (Tűnj el!)-t és az Us (Mi)-t. Én adok majd neki mindenképpen esélyt, ha még a könyv is megjelenik, megpróbálok rá időt szakítani, bár azt el kell ismernem, a címe valóban rendkívül hatásvadász. Amúgy ha ez a sorozat bejön a közönségnek, az tuti, hogy megnő a Mester iránti érdeklődés is, és számíthatunk még vele kapcsolatos alkotásokra, amik közül az értelmesebb darabokat úgy kell majd a vérgagyi szemét közül kihalászni.

- Vidra

VálaszIdéz
Közzétéve : 13/11/2019 3:32 du.
T.J.
 T.J.
Kultista Nagymester
Közzétette:: @mr-noyes

Megmondom őszintén az a könyv, aminek a címében az olvasó arcába tolják Lovecraft nevét, óriási hátránnyal indul nálam.

Gondolom itt regényről, kisregényről van szó. 😉 

VálaszIdéz
Közzétéve : 13/11/2019 5:59 du.
T.J.
 T.J.
Kultista Nagymester
Közzétette:: @vidra

Amúgy ha ez a sorozat bejön a közönségnek, az tuti, hogy megnő a Mester iránti érdeklődés is

A kérdés majd az lesz, hogy milyen jellegű érdeklődés, mármint mire számítanak majd a "sorozat után érkezők". Azért az nem titok, hogy a könyv hát szóval nem az a lovecrafti tartalom, mint amire esetleg mi HPL rajongók várnánk. A könyv alapján a sorozat szerintem sikeres lesz, de félre fogja terelni a nézőket, az hótziher.

Spoiler
Joshi tömör, lényegre törő véleménye:

I recently read Matt Ruff’s Lovecraft Country (Harper, 2016), and have to confess that I was pretty disappointed. I had heard good things about the book, and I also knew that it is being made into an HBO miniseries by Jordan Peele (director of the striking crime/horror film Get Out). But the book fails on a number of levels. In the first place, the Lovecraftian element is surprisingly scanty, making the title come across as false advertising. We are dealing with an African American family in the 1950s, dealing not only with the horrific race prejudice of the period but also with the machinations of a white family, the Braithwhites, to which they have a hidden connexion. At the outset there is much discussion of Lovecraft, Arkham House, and related subjects (including a reference to a published version of Lovecraft’s notorious poem, “On the Creation of N——,” even though that poem was in fact never published and was not known to exist until the 1970s).

The “Lovecraft Country” of the title proves to be a county in central Massachusetts where race prejudice against African Americans is notably high and where one member of the Braithwhite family seeks possession of an esoteric work, The Book of Names (which the author consciously adapts from The Book of Dead Names—one of the most inaccurate of the several false derivations of the word Necronomicon), for various nefarious purposes. All this sounds potently Lovecraftian, but (a) most of the action of the book takes place, not in “Lovecraft Country,” but in Chicago or other locales; and (b) the Lovecraftian content gives way to a general occultist/supernatural scenario involving ghosts, revenants, and mumbo-jumbo of the sort utilised in William Hope Hodgson’s Carnacki stories. And these supernatural elements are handled singularly poorly, being both incredible in themselves and expounded in prose of such little affect or emotional tensity that they fail to inspire any genuine response in the reader. And the novel ends without much of a resolution. The best parts of the book are the searing depictions of race prejudice.

Well, let’s hope Jordan Peele can make something out of all this. Matt Ruff is a (white) author living in Seattle, although I am not acquainted with him.

VálaszIdéz
Közzétéve : 13/11/2019 6:00 du.
Közzétette:: @tj

Gondolom itt regényről, kisregényről van szó. 😉 

Jogos észrevétel! 😊 Igen, természetesen regényre (novellára, elbeszélésre, stb.) gondoltam.
Érdekes, hogy '93-ban Magyarországon a „Stephen King nagy elődje” borítófelirattal promózta a Valhalla a Cthulhu hívását, ma pedig Lovecraft nevét teszik a címbe – igaz,  Amerikában.
S. T. Joshi véleményét elolvasva újragondolom, hogy útnak induljak-e valaha Lovecraft földjére? Biztos nem rossz könyv, de ezek után attól tartok, nem nekem szól.

„Semmi sem tölt el nagyobb csodálattal, mint az, ha valami ellene szegül a természet törvényeinek, ha valami megmagyarázhatatlan hirtelen megbolygatja jól berendezett, megszokott kis világunkat.” – H. P. Lovecraft

VálaszIdéz
Közzétéve : 13/11/2019 6:50 du.
T.J. kedvel
Megosztás:
Scroll to top