A múlt, jelen és jö...
 
Megosztás:
Notifications
Clear all

TÁMOGASD TE IS ADÓD 1+1%-VAL A MAGYAR H. P. LOVECRAFT TÁRSASÁG MUNKÁJÁT, A MAGYARORSZÁGI LOVECRAFTIÁNUS KÖZÖSSÉG FEJLŐDÉSÉT!  Részletes információk ebben a bejegyzésben.

 

FIGYELEM! Új szabályt vezettünk be, frissen regisztrálók első hozzászólását az adminisztrátoroknak kell jóváhagyniuk. Javasoljuk, hogy az első hozzászólásodat a Fórum teszt topicba írd, rövid időn belül jóváhagyjuk.

 

FIGYELEM! A fórum még koránt sem érte el végleges állapotát, vannak még bizonyos funkciók, melyek nem működnek. Folyamatosan dolgozunk azon, hogy ezek is elkészüljenek. FIGYELEM! Az első dolgod az legyen, olvasd el a Moderálási alapelvek és a fórum használata témát, amit elérhetsz ezen a linken.

Különösen fontos, hogy elolvasd el a Regisztráció után "Nickname" megváltoztatása bejegyzést!

A múlt, jelen és jövő LOVECRAFT adaptációi  

  RSS
Hadnagy Adam
Áldozat

Sziasztok! A napokban elkészültem egy videóval, amiben a Lovecraft filmes adaptációkról beszélek. Kíváncsi vagyok, hogy ti mit gondoltok. Hogyan lehetne napjainkban a legjobb módon képernyőre vinni Lovecraft történeteit? Mi a véleményeteka Necronomicon és a Tales from Beyond című filmekről? Miket vártok az augusztusban érkező Lovecraft Country című HBO-s sorozattól? 
Ezenkívűl pedig érdekel, hogy mit gondoltok magáról a videóról, amiben ezeket összegzem. :))

https://youtu.be/HlxG3SaHMYE

 

Szerkesztve: 2 hónap telt el 2 alkalommal - Hadnagy Adam
Idéz
Közzétéve : 18/06/2020 4:27 du.
T.J.
 T.J.
Kultista Nagymester

Ahogy írtam a csoportban is, vannak benne tárgyi tévedések, de valóban találkoztam már nagyobb hibákkal is. Ha esetleg folytatnád a videót, és mondjuk elmondanád a véleményedet egy újabb videóban, miután elolvastad a Dunwich Horrort és a többi eddig kimaradt történetet, vagy mondjuk megnézted valamelyik filmet és arról mondanál véleményt, vagy éppen Lovecraft minden novelláját elolvasnád és mindegyikről véleményt mondanál egy-egy videóban (bemutatva életét és munkásságát a korcsoportodnak), keress meg nyugodtan és szívesen segítek, ha valamilyen életrajzi, irodalmi infóra van szükséged. Lesz hely a videóknak.

Még egészen friss tagja vagy közösségünknek, a "Hogyan lehetne napjainkban a legjobb módon képernyőre vinni Lovecraft történeteit?" kérdés már elég régóta, mondjuk úgy ősidők óta fel-felbukkan a közösségben. Van aki újításpárti, van aki a végletekig forráshű filmben hisz, van aki szerint nem is lehet jó HPL filmet csinálni, valaki szerintem meg csak meg kéne próbálni egyszer törekedni egy Lovecraft-hű Lovecraft-feldolgozás elkészítésére.

Ez leginkább ízlés kérdése véleményem szerint. Szerintem például az eddigi filmek nagy része sorra elvérzett.

Az HBO sorozatot érdemes lesz másik szemszögből tekinteni majd, mert annak a fókusza máshol van, nem kifejezetten a kozmikus rettenetre koncentrál.

 

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 19/06/2020 6:58 de.
Megosztás:
Scroll to top