Megosztás:
Notifications
Clear all

TÁMOGASD TE IS ADÓD 1+1%-VAL A MAGYAR H. P. LOVECRAFT TÁRSASÁG MUNKÁJÁT, A MAGYARORSZÁGI LOVECRAFTIÁNUS KÖZÖSSÉG FEJLŐDÉSÉT!  Részletes információk ebben a bejegyzésben.

 

FIGYELEM! Új szabályt vezettünk be, frissen regisztrálók első hozzászólását az adminisztrátoroknak kell jóváhagyniuk. Javasoljuk, hogy az első hozzászólásodat a Fórum teszt topicba írd, rövid időn belül jóváhagyjuk.

 

FIGYELEM! A fórum még koránt sem érte el végleges állapotát, vannak még bizonyos funkciók, melyek nem működnek. Folyamatosan dolgozunk azon, hogy ezek is elkészüljenek. FIGYELEM! Az első dolgod az legyen, olvasd el a Moderálási alapelvek és a fórum használata témát, amit elérhetsz ezen a linken.

Különösen fontos, hogy elolvasd el a Regisztráció után "Nickname" megváltoztatása bejegyzést!

December 3. - The Doom That Came to Sarnath / A végzet, amely elérte Sarnath-ot  

  RSS
MHPLT
Nagy Öreg

Lord Dunsany munkásságának megismerésétől számítva A végzet, amely elérte Sarnath-ot a második „dunsaniánus” novella a sorban. Lovecraft egyetlen nap, 1919. december 3-án írta meg a történetet, amely egy kollektív bosszúról számol be: Sarnath emberi lakói elpusztítják a Mnar földjén, Ib városában élő, halszerű lényeket, majd a diadal ezeréves évfordulójának ünnepén a szörnyek megsokszorozva térnek vissza bosszút állni és mind egy szálig kiirtják az emberi lakosságot. A novellában felbukkan az a sugallat, hogy a végzethez a fennhéjázás és a természettel való dacolás is hozzájárult. A végzet, amely elérte Sarnath-ot a The Scot című magazin 1920. júniusi számában jelent meg először.

A Ballantine Books 1971-es novellaválogatásának címlapképét Gervasio Gallardo A végzet, amely elérte Sarnath-ot alapján készítette. Az ábra betekintést nyújt a korszakban született horrorborítók megalkotóinak elvetemült képzeletvilágába

"Never Explain Anything" - H. P. Lovecraft

Idéz
Közzétéve : 03/12/2019 8:45 de.
Témacímkék
Megosztás:
Scroll to top