Megosztás:
Notifications
Clear all

TÁMOGASD TE IS ADÓD 1+1%-VAL A MAGYAR H. P. LOVECRAFT TÁRSASÁG MUNKÁJÁT, A MAGYARORSZÁGI LOVECRAFTIÁNUS KÖZÖSSÉG FEJLŐDÉSÉT!  Részletes információk ebben a bejegyzésben.

 

FIGYELEM! Új szabályt vezettünk be, frissen regisztrálók első hozzászólását az adminisztrátoroknak kell jóváhagyniuk. Javasoljuk, hogy az első hozzászólásodat a Fórum teszt topicba írd, rövid időn belül jóváhagyjuk.

 

FIGYELEM! A fórum még koránt sem érte el végleges állapotát, vannak még bizonyos funkciók, melyek nem működnek. Folyamatosan dolgozunk azon, hogy ezek is elkészüljenek. FIGYELEM! Az első dolgod az legyen, olvasd el a Moderálási alapelvek és a fórum használata témát, amit elérhetsz ezen a linken.

Különösen fontos, hogy elolvasd el a Regisztráció után "Nickname" megváltoztatása bejegyzést!

MHPLT Fórum... Miért?  

  RSS
MHPLT
Nagy Öreg

Megelőzendő a félreértéseket és a Közösségi Kozmikus Káosz™ kialakulását, szeretnénk tisztázni az MHPLT Facebook oldal, a H. P. Lovecraft Hungary Facebook csoport és az MHPLT Fórum jövőjét, viszonyát.

Mindenekelőtt a legfontosabb, hogy nem szűnik meg az egyesület Facebook oldala, sem a Facebook csoport! Továbbra is mindenről, a legkisebb rövid hírről is értesülni fogsz.

Szeretnénk elkerülni, hogy valaki úgy értse az MHPLT fórum létrejöttét és előnyben részesítését, hogy arra készülünk, elhagyjuk a legnagyobb közösségi teret. Erről szó sincs. Egészen egyszerűen arról van szó, hogy szeretnénk még jobban koncentrálni az egyesület céljaira és egy olyan platformot megtölteni tartalommal, ami rendszerezett, mindenki számára elérhető. Az elsődleges cél a tartalommegőrzés.

Tisztában vagyunk a Facebook előnyeivel és jelentőségével, de megtapasztaltuk hátrányait is. Ez pedig egyértelműen az, hogy működési jellegéből adódóan vagy elér valakihez a napi friss hír – feldobja-e a Facebook -, vagy sem. Az FB elérési adataiból egyértelműen látszik, hogy vannak olyan bejegyzések, melyek csak közösségünk töredékéhez jutnak el. Tudjuk, hogy ezen lehet javítani különböző eszközökkel, időzítésekkel és specifikus megosztási időpontok használatával, azonban nem vagyunk a közösségi média minden furfangját ismerő képzett szakemberek. Jó eséllyel, ha egy hír aznap, vagy másnap nem jut el valakihez, az már le is marad róla. Sajnos a közösség nagyon passzív abban, hogy a bejegyzéseinket megossza, ami alapvető eleme lenne annak, hogy minél több emberhez eljusson egy napi friss. Nyilvánvalóan ez nem is várható el, soha nem is vártuk el.

Az is fontos tényező, hogy a bejegyzéseink forrása csak másodlagosan a Facebook. Alapvetően szinte minden megtalálható, azonban a zaj (és a végtelen számú szemét) sokszor elnyomja a legfontosabb híreket, még akkor is, ha külön szondázzuk az érdemleges FB oldalakat. Egy idő után végtelenül fárasztó és idegölő, amikor százcsilliárdszorra is a Lovecraft klón Zuckerberg mém jön veled szembe, és folyamatosan toppon is marad.

Ezért döntöttünk úgy, hogy egy olyan felületet indítunk el, ami kiválóan használható tartalmas közösségi kommunikációra és elsősorban arra, hogy a fórum témainak köszönhetően, kategorizálva őrizzük meg a rövid híreket, vagy éppen a fontos információkat. Az egyesület FB oldala soha nem arról szólt, hogy egy sima megosztással, mindenféle további hasznos információ nélkül dobáltuk volna rendezetlenül a Facebook bejegyzéseket. Mindig is törekedtünk arra, hogy a bejegyzések érdekesek legyenek, némi háttérinfóval extra tartalommal. Ez a rendszer pedig sokkal jobban tud működni a fórumon, elég ha csak azt vesszük, hogy egy bejegyzés írásakor nagyon sok további linket be lehet illeszteni a szövegbe. Naponta akár több új téma is felkerül a fórumra, ezekről pedig naponta, vagy kétnaponta teszünk ki egy bejegyzést az FB oldalra, jelölve, hogy mely témákat érdemes figyelni. Egy összesítő, egy címgyűjtő bejegyzés, melyben egy átkattintással máris a fórumon találod magad és válogathatsz a tartalomban, vagy éppen a jobb oldali menüsorban egyből meg is nézheted a friss témákat, hozzászólásokat.

Azt is megérjük, ha idegenkedsz egy újabb közösségi felület használatától, azonban gyakorlatilag el sem kell hagynod az FB, hiszen a fórumot az alkalmazás beépített böngészője fogja megnyitni neked. Bármikor visszaléphetsz a Fórum felületére. A fórum tartalma mindenki számára, regisztráció nélkül is elérhető, el tudod olvasni a híreket, azonban a hozzászóláshoz és új, saját téma indításához már regisztráció szükséges.

Hiszünk benne, hogy még egyszerűbbé tettük a lovecraftiánus hírek, információk elérését azzal, hogy naponta egyszer kell átkattintanod a fórumra, ahol rendszerezve találod meg a napi adagot. Egy kattintás pedig igazán nem a világ, annak tükrében pedig kifejezetten nem, hogy mi, az egyesület működtetői, naponta fordítunk több órát arra, hogy hozzád az érdemleges, válogatott tartalom jusson el.

Természetesen nyitottak vagyunk a fórum struktúrájának, működésének módosítására, ha van építő jellegű észrevételed, javaslatod, akkor ne tartsd magadban, küldj egy emailt: forum@lovecraft.hu

Még egyszer kihangsúlyozva, nem szűnik meg létezni az MHPTL a Facebookon, továbbra is kövesd az oldalunkat, csatlakozz a csoporthoz. A változás csak annyi, hogy nem napi 3-4 hír fog veled szembejönni az FB-n, hanem egy bejegyzés, amiben szerepelnek friss témák címei és egy link a fórumra.

A fórum még koránt sem érte el végleges állapotát, vannak még bizonyos funkciók, melyek nem működnek. Folyamatosan dolgozunk azon, hogy ezek is elkészüljenek. A Gépházban van pár hasznos információ az MHPLT Fórum használatához, ezekből a legfontosabbak:

Moderálási alapelvek és a fórum használata

Van pár funkció ami még hiányzik, mert pénzbe kerül. Nem sokba, de jelenleg ennyink sincs.

 

 

 

"Never Explain Anything" - H. P. Lovecraft

Idéz
Közzétéve : 06/02/2020 8:38 de.
Témacímkék
Megosztás:
Scroll to top