Megosztás:

TÁMOGASD TE IS ADÓD 1+1%-VAL A MAGYAR H. P. LOVECRAFT TÁRSASÁG MUNKÁJÁT, A MAGYARORSZÁGI LOVECRAFTIÁNUS KÖZÖSSÉG FEJLŐDÉSÉT!  Részletes információk ebben a bejegyzésben.

 

FIGYELEM! A fórum még koránt sem érte el végleges állapotát, vannak még bizonyos funkciók, melyek nem működnek. Folyamatosan dolgozunk azon, hogy ezek is elkészüljenek. FIGYELEM! Az első dolgod az legyen, olvasd el a Moderálási alapelvek és a fórum használata témát, amit elérhetsz ezen a linken.

Különösen fontos, hogy elolvasd el a Regisztráció után "Nickname" megváltoztatása bejegyzést!

The Illustrated Challenge From Beyond (Necronomicon Press, 1978)  

  RSS
T.J.
 T.J.
Kultista Nagymester

George Campbell prémvadász a kanadai erdőben elalszik, és álmában a féregemberek távoli, extragalaktikus világában találja magát.

A sztori kiötlője Julius Schwartz, a Fantasy Magazine szerkesztője volt, aki több írót kért fel, hogy közösen írjanak egy novellát (úgynevezett "round-robin" short story-t) a magazin hároméves fennállásának alkalmából.

A weird szekcióba szánt novellával Lovecraftot, Merrittet, Longot, Mooret és Howardot bízta meg, míg a sci-fi változatot Stanley G. Weinbaum, Donald Wandrei, E. E. “Doc” Smith, Harl Vincent és Murray Leinster jegyezte.

Az írók együttműködése illetve a történet kibontása nem ment zökkenőmentesen. Merritt szerint ugyanis Long a kezdeti változatban túlságosan félreviszi a történetet, és addig nem volt hajlandó továbbfűzni a sztorit, amíg Long át nem írta. Csakhogy így a kezdő szegmensek egy helyben toporogtak, végül Lovecraft cipelte a hátán a történet folyását. Lovecraft része tulajdonképpen az Árnyék az időn túlról történetére hajaz, sőt, még rajzokat is készített az idegen létformáról. - Magyar H. P. Lovecraft Portál

A round-robin novella többször is megjelent, a Necronomicon Press 1978-ban adta ki saját verzióját „The Illustrated Challenge From Beyond” címmel. A történethez az illusztrációkat David Ireland készítette. Fent látható a borító, alul pedig két fénykép a kötetről, mely ma már szinte beszerezhetetlen kiadvány.

A teljes novellát elolvashatod a Lovecraft Portálon Somogyi Gábor fordításában.

Szerkesztve: 2 hónap telt el - T.J.
Idéz
Közzétéve : 13/02/2020 8:13 de.
Vidra
Beavatott

Elképesztően gyönyörű kiadvány!

Itt az Az 583-as kötet, a számozott 750-ből. Azt írja olyan 25 centi magas, és 15 centi széles.

https://www.biblio.com/book/illustrated-challenge-beyond-illustrated-david-ireland/d/969037356

50 dollár + ptk (22.000 ft. kb.).

- Vidra

VálaszIdéz
Közzétéve : 14/02/2020 12:59 du.
T.J. kedvel
Megosztás:
Scroll to top

Kérem Bejelentkezés vagy Regisztráció