Megosztás:

TÁMOGASD TE IS ADÓD 1+1%-VAL A MAGYAR H. P. LOVECRAFT TÁRSASÁG MUNKÁJÁT, A MAGYARORSZÁGI LOVECRAFTIÁNUS KÖZÖSSÉG FEJLŐDÉSÉT!  Részletes információk ebben a bejegyzésben.

 

FIGYELEM! A fórum még koránt sem érte el végleges állapotát, vannak még bizonyos funkciók, melyek nem működnek. Folyamatosan dolgozunk azon, hogy ezek is elkészüljenek. FIGYELEM! Az első dolgod az legyen, olvasd el a Moderálási alapelvek és a fórum használata témát, amit elérhetsz ezen a linken.

Különösen fontos, hogy elolvasd el a Regisztráció után "Nickname" megváltoztatása bejegyzést!

A TBA Könyvek kiadói tervei 2020-ra  

  RSS

A 2019-es évük egy kissé szűkösebbre sikerült, mint ahogyan azt terveztük, azonban így volt időnk és energiánk előkészíteni 2020-at, és azt hiszem bizton mondhatom, hogy termékeny évünk lesz.

The Black Aether

Mítosz elszabadul! Cthulhu-mítosz novellapályázatunkból készülő kiadvány lesz az első 2020-ban, amely a The Black Aether műhelyéből kerül ki. A pályázatot mi kifejezetten sikeresnek ítéltük meg (részletes összefoglaló hamarosan), hiszen 13 darab olyan novellánk van, melyekről mi úgy gondoljuk, hogy helyük van egy nyomtatott kiadványban. Hat darab novellán még dolgozunk, szerkesztést kívánnak, azonban január-februárban végzünk, és még az első negyedévben megjelenhet a könyv vagy magazin.

A tervezettnél kissé lassabban, de haladunk a folk-horror antológiával, lassan, de biztosan érkeznek a novellák. Az eredeti tervekhez képest változott a szerzők listája, van aki nem tud részt venni a projektben, azonban vannak újonnan érkezők is, akikről úgy gondoltuk, hogy stílusuk és képességeik megfelelnek egy folk-horror kötet elkészítéséhez. Megjelenési dátummal még nem tudunk szolgálni, de előre láthatóan a második félévben fok érkezni az antológia.

Tavaly már kitértem rá az egyik videoblog bejegyzésben (szép próbálkozás volt a videoblog, de tévútnak bizonyult), hogy lesznek önálló szerzős kiadványaink is. Sütő Fanni és Pető Zoltán az eddigi két tervezett megjelenés, de már tervben van egy harmadik szerző is, aki elküldte az eddigi műveit, és éppen szorgalmasan olvassuk a novellákat. Ezeknél a kiadványainknál nincs kőbe vésve a nyomtatott megjelenés, Fanni esetében biztos, hogy ebook fog megjelenni; Papp Evelin már készíti az illusztrációkat.

Természetesen nem marad el idén sem a szokásos nyílt pályázatunk, ezúttal a Grimm fivérek meséit kell majd átdolgozniuk a pályázóknak. Úgy kell átformálni a történeteket, hogy azok illeszkedjenek a lovecrafti rémirodalomhoz, a kozmikus horrorhoz. Azt hiszem nem kell mondanom, hogy a Grimm mesék bőven biztosítják a horroralapot, és ha ezt az alapot a szerzők megfelelő módon vegyítik a lovecrafti rettenettel, igencsak tetszetős novellák fognak születni. 

A pályázattal megvárjuk, hogy lezáruljon a GABO horror-novellapályázata, ahova még mindig van időd nevezni, hiszen ott a leadási határidő március 31. Tehát a Grimm-horror áprilisban indul, és egészen augusztus végéig lesz idő az alkotásra. Öt hónap, ennyi bőven elég lesz.

Egy fontos változás lesz a nyílt pályázatainkban. Mindig is célunk volt, hogy idővel megfelelő módon honoráljuk a szerzőket, és idén még egy fontos lépést teszünk ennek érdekében. 2020-tól minden pályázatunknál, azok a szerzők, akiknek a pályaműve bekerül a tervezett kiadványba, a tiszteletpéldányon kívül, honoráriumot is fognak kapni. Ez egyelőre egy jelképesnek mondható összeg lesz – a GABO által adott honoráriumhoz képest mindenképpen -, ez az első lépés, ha a terveink a megfelelő ütemben tudnak megvalósulni, akkor természetesen idővel az összeg is növekedni fog.

Azilum

2019 őszétől kezdve a TBA Könyvek adja ki az Azilum magazinokat és különszámait. Ahogy már többször is elmondtam, a TBA Könyvek kizárólag a kiadói feladatokat látja el az Azilum esetében, minden érdem és elismerés Somogyi Gábort és fordítói csapatát illeti. Tehát az, hogy a Machen-kötet brutálisan szép lett, Gáborék érdeme! Nyugodtan lehet nekik gratulálni, mi nem szóltunk és nem is szólunk bele az Azilum és különszámai tartalmába.

Az Azilumnál közös döntés és egy rövid felmérés alapján egyetlen fontos változás lesz, mégpedig az, hogy 2020-tól évi három lapszám fog megjelenni. Azonban a lapszámonkénti terjedelem, 120 oldalról 160-ra fog nőni. Tehát gyakorlatilag az egész évet tekintve, ugyan annyi tartalomhoz fogsz hozzájutni, csupán nem négy, hanem három magazinra elosztva.

További két fontos dolog érinti még az Azilumot. Idén elindul az éves előfizetés (csak egész éves előfizetés lesz), illetve végre megvalósul az összdarabos utórendelés, ami azt jelenti, hogy az összes eddig megjelent Azilum magazinból és különszámaiból fogsz tudni rendelni. Azonban az utánnyomás csak akkor valósul meg, ha megfelelő rendelés érkezik az egyes kiadványokra. Tehát ha például az Azilum #10-nél vagy #15-nél nem lesz meg a minimum előrendelés, akkor abból nem fog készülni utánnyomás. A nyomda nagyon rugalmas, és egészen kis példányszámokat is elvállal, de 4-5 darabokkal ők sem foglalkoznak. Ezt mindenkinek figyelembe kell vennie, ez egy rajtunk kívül álló dolog, ezen mi változtatni nem tudunk. Megjelenési dátumok, előfizetési, utánrendelési időpontok:

Azilum éves előfizetési akció: Február 1. – Március 15. (ebben az időszakban kedvezményes áron fogsz tudni előfizetni a magazinra)
Azilum 16. előrendelés: Március 16. – Április 12. / Kiszállítás indul: Április 20. (az előrendelés végéig, április 12-ig lesz lehetőség az éves előfizetésre normál áron)
Összdarabos utórendelés: Május 1. – Május 31. / Kiszállítás indul: Június
Azilum 17. előrendelés: Július 13. – Augusztus 9. / Kiszállítás indul: Augusztus 17.
Árnyak az időn túlról #3 előrendelés: Szeptember 1. – Szeptember 27. / Kiszállítás indul: Október 5.
Azilum 18. előrendelés: November 2. – November 22. / Kiszállítás indul: December 7.

Az utórendelés azért került májusra, mert az előfizetést mindenképpen az év elejére kellett tennünk, azt viszont nem szerettük volna, ha egyszerre kelljen kifizetnie bárkinek is egy nagy halom pénzt, hiszen ha valaki előfizet a magazinra és az utórendelésben is részt vesz, annak bizony elég rendesen bele kell majd nyúlnia a zsebébe. Így talán könnyebb lesz valamivel. További különszám az Azilum csapatától egyelőre nincs betervezve 2020-ra.

Tovább is van…

Négy darab TBA kiadvány, három darab Azilum lapszám és egy darab különszám.  Nagyon fontos kihangsúlyoznom, hogy a fentiek tervek, tehát előfordulhat, hogy év közben változik egy-egy megjelenés. Ez leginkább a saját kiadványainkat érintheti, az Azilum dátumok fixnek vehetők (ha csak a nyomda részéről nem történik változás).

Végül pedig, hamarosan új vizekre fogunk evezni, mégpedig belekóstolunk a szerepjátékokba. Nem, nem profilt váltunk, csupán egy ideje már érlelődik egy új projekt, és idén belevágunk a megvalósításába. Az szinte biztosnak mondható, hogy az első félévben semmilyen érdemi információt nem fogunk tudni adni a projektről egy rövid összefoglalón kívül, azonban annyit el tudok mondani, hogy nem asztali és nem online szerepjátékról beszélünk. Mi az Alternate Reality Game (ARG) világába fogunk belekóstolni, és az biztos, hogy fontos szerepe lesz a játékban a magyarországi amatőr weird szerzőknek.

Izgalmas és kifejezetten sűrű évre számítunk, mi mindent megteszünk, hogy a fenti terveket maradéktalanul meg is tudjuk valósítani. Egy dolog biztos, idén sem maradsz lovecraftiánus olvasnivaló nélkül.

Szerkesztve: 3 hónap telt el 2 alkalommal - The Black Aether
Idéz
Közzétéve : 05/01/2020 5:23 de.
Megosztás:
Scroll to top

Kérem Bejelentkezés vagy Regisztráció